ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Громадські слухання по Хмельницькій АЕС

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" оголосило про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на навколишнє середовище запланованих до будівництва третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС.

Слухання відбудуться з 11 по 21 лютого 2019 року в дев'яти містах України. 11 лютого пройшли громадські слухання у м. Хмельницький, 12 лютого - у м. Рівне.

Крім того, слухання пройдуть в Тернополі, Житомирі, Вінниці, Чернівцях, Києві, Івано-Франківську та Луцьку. Також протягом січня-лютого заплановано експертні консультації з Білоруссю, Польщею та Австрією в рамках транскордонної процедури оцінки впливу на навколишнє середовище. За законом, тривалість громадського обговорення становить 30 робочих днів.

Зазначено, що громадськість може ознайомитися зі звітом з оцінки впливу добудови енергоблоків на довкілля та подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань.

Будівництво третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС планується розпочати в 2021 році. Ці що два блоки з реакторами ВВЕР-1000 по 1000 МВт кожний планується побудувати на наявному майданчику Хмельницької АЕС. Площа ділянки - 14,8 га, площа забудови - 4,5 га, радіус санітарно-захисної зони - 2,7 км навколо АЕС, радіус зони спостереження - 30 км навколо АЕС.

Громадська організація „Екоклуб” категорично не підтримує це будівництво, вважає його таким, що може нести небезпеку як для довкілля, так і для національних інтересів українців.

Зокрема, через те, що:

– компанія, в якої планується купувати реакторні установки, належить Росії;

– існуючі будівельні конструкції на майданчику АЕС можуть бути небезпечні;

– брак води для охолодження;

 нові атомні блоки будуть продукувати тонни додаткових радіоактивних відходів. 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.