ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

На Рівненщині створено новий національний парк

11 квітня 2019 року Президент України П. Порошенко підписав Укази щодо створення ряду природо-заповідних об'єктів України, серед них створено національний природний парк "Нобельський" площею 25,3 тис. га на території Зарічненського району Рівненської області.

Національний природний парк «Нобельський» створено задля збереження в природному стані типових та унікальних для Волинського Полісся природних комплексів з усією сукупністю компонентів, вивчення природних процесів і явищ, що відбуваються в них, розроблення науково обґрунтованих методів охорони навколишнього природного середовища, ефективного використання природних ресурсів, вирішення питань екологічної безпеки. Комплексний підхід до природних ресурсів сприятиме створенню банків із збереження генофонду рідкісних, ендемічних і реліктових видів рослин та тварин Полісся, оскільки тут зростають рослини, занесені до Червоної книги України.

Це другий національний парк на Рівненщині. Перший національний парк "Дермансько-Острозький" площею 5,4 тис. га було створено у 2009 році на території Здолбунівського та Острозького районів Рівненської області.

Більш детальна інформація про національний природний парк "Нобельський" на даному сайті у розділі  "Прес-релізи"

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.