ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Всесвітній день моніторингу води

        18 вересня 2019 року відзначають Всесвітній день моніторингу води. Цей день був заснований у 2003 році. Ініціатором його створення виступив американський фонд чистої води.

 Вода – природний розчинник і разом з нею в організм людини потрапляє багато цінних речовин. Саме тому, потрібно проводити моніторинг якості води для одержання кількісної інформації щодо поточних рівнів шкідливих чи потенційно шкідливих параметрів якості води з метою оцінки забруднення і збитків від нього

 Всесвітній день моніторингу якості води став глобальною інформаційно-освітньої програмою, спрямованою на поінформованість суспільства про проблеми води та участь у захисті водних ресурсів у всьому світі.

Спостереження за станом поверхневих вод Рівненської області проводиться суб’єктами моніторингу довкілля: Рівненським обласним центром з гідрометеорології та Регіональним офісом водних ресурсів у Рівненській області.

Лабораторією Рівненського обласного центру з гідрометеорології раз на місяць відбираються проби поверхневих вод річок Горинь та Устя у 5 пунктах спостережень.

Регіональним офісом водних ресурсів у Рівненській області раз на квартал відбираються проби поверхневих вод річок Прип’ять, Стир, Горинь, Случ, Ствига та Льва у прикордонних з Республікою Білорусь пунктах спостережень.

Крім того, інструментально-лабораторний відділ держекоінспекції Поліського округу при проведенні перевірок проводить контроль скидів підприємств області у поверхневі водні обєкти.

Детальну інформацію про моніторинг стану довкілля області, в тому числі щодо якості поверхневої води, можна переглянути на цій веб-сторінці у розділі „Моніторинг довкілля”

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.