ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

4 жовтня – Міжнародний день захисту тварин

 

4 жовтня  — Всесвітній день захисту тварин 

Рішення відзначати Усесвітній день тварин було прийняте 4 жовтня на Міжнародному конгресі прибічників руху захисту природи, який відбувався у Флоренції в 1931 році.

Перше суспільство захисту тварин з’явилося в Англії в 1824 році. У 1978 році в Парижі в будівлі ЮНЕСКО урочисто проголосили Декларацію прав тварини. У 1981 році створено Усесвітнє суспільство захисту тварин, у складі якого більше 300 організацій зі всього світу. У 1986 році Рада Європи прийняла Конвенцію про захист експериментальних тварин, а в 1987 — про захист домашніх тварин. У багатьох країнах домашні тварини давно вважаються повноправними членами сім’ї — у них є свої власні свята, своє медичне обслуговування, своє «меню» на кожен день. У нашій країні цей день відзначається з 2000 року.

Всесвітній День захисту тварин покликаний об’єднувати зусилля людей в збереженні тваринного світу нашої планети і в захисті прав домашніх тварин. На сьогоднішній день у багатьох кранах світу існують організації, які захищають тварин та відновлюють флору і фауну нашого світу.

 

Вулицями Рівного блукає від двох до трьох тисяч безпритульних собак.

Невдовзі у Рівному запрацює муніципальний притулок для тварин. Депутати Рівненської ради виділили для будівництва притулку ділянку землі на вулиці Київській та 200 тисяч гривень з міського бюджету. Зведенням звіринця займається міське управління  житлово-комунального господарства. Однак на сьогодні роботи з його будівництва ще не закінчено - є лише металева огорожа, 14 вольєрів для собак і вагончик для сторожів. По закінченню будівництва притулок зможе прийняти всього до 40 тварин. Через малу кількість вольєрів у притулку не можуть реагувати на всі повідомлення громадян про зграї бродячих собак на вулицях міста.

Утримання притулку – справа не з дешевих. Для його функціонування потрібне постійне фінансування з бюджету міста, на що міськвиконком пообіцяв виділяти кошти.

Але, станом на сьогодні утримання притулку проводиться виключно за рахунок пожертв громадян. Нині активісти постійно проводяться громадські акції зі збиранням коштів на утримання та підтримку притулків для тварин, до чого долучитись закликаємо мешканців Рівного.

Завдяки старанням зоозахисних організацій у притулку вже починають з’являтись перші мешканці. Після стерилізації позначених кліпсами "чотирилапих" знову відпускатимуть на волю.


 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.