ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Нарада щодо розширення території НПП „Дермансько-Острозький”

 

У департаменті екології та природних ресурсів 21 листопада 2013 року відбулась нарада щодо розширення території національного природного парку (НПП) „Дермансько-Острозький”.

 Представники  зацікавлених управлінь та відомств разом з лісокористувачами розглядались питання пере­да­чі лі­со­вих земель у постійне користування НПП „Дер­мансько-Острозький” та можливість розширення території національного природного парку.

Нагадаємо, національний природний парк "Дермансько-Острозький" був створений у 2009 році на території Острозького та Здолбунівського районів, площею 5,4 га. Територія парку займає вузьку частину Малого Полісся між Мізоцьким кряжем та Кременецькою височиною. Фауна та флора парку характеризується значним різноманіттям. Тут зростає близько 442 видів судинних рослин, 27 видів мохоподібних та розповсюджено 319 видів тварин, багато з яких рідкісні та зникаючі види, що занесені до Червоної книги України та підпадають під захист  міжнародних договорів та конвенцій.

 

За результатами наради вирішено:

- підготувати звернення від облдержадміністрації на профільні міністерства (Мінприроди та Мінагрополітики) щодо виконання розпорядження  КМУ від 09.10.2013 №796-р „Про погодження питання щодо вилучення та передачі у постійне користування із зміною цільового призначення земельних ділянок установами природно-заповідного фонду".

- активізувати роботу у Дубенському районі щодо надання погоджень про включення земельних ділянок до розширення НПП „Дермансько-Острозький"

   

 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.