ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Засідання робочої групи щодо створення національного природного парку "Соколині гори"

В Департаменті екології та природних ресурсів 28 листопада 2013 року об 11 год. відбулось засідання робочої групи  з питання створення національного природного парку „Соколині гори" (робоча назва „Надслучанський")

До засідання присутні представники Мінприроди, науковці з Національного ботанічного саду НАН України, представники головного управління Держземагенства у області, управління лісового та мисливського господарства, Березнівської райдержадміністрації та районної ради, сільських рад (Марининської, Хмелівськоїї) , лісогосподарськго підприємства, представники громадських організайцій екологічного спрямування.

Серед ключових питань, що розглядаються  на засіданні робочої групи - обговорення та надання пропозицій щодо створення національного природного парку „Соколині гори" на території Березнівського району Рівненської області.

Створення  природного парку  з одного боку забезпечить охорону цінних природних територій та ландшафтів, з іншого - парк є перспективним об'єктом для проведення на його території зеленого туризму. Тому, обговорення даного питання викликало широке зацікавлення  місцевих органів самоврядування, виконавчої влади та громадськості. Громадськими діячами також надані пропозиції щодо необхідності збереженя за природно-заповідними об'єктами, що будуть включені до проектованого парку, вже існуючої  категорії та  статусу, щоб не був порушений режим заповіданності цих об'єктів.

Для проведення подальшої роботи щодо створення  проектованого національного парку "Соколині гори"  для розробників матеріалів проекту створення парку необхідно буде подати до департаменту детальні відо­мості про місцезнаходження, розміри, характер використання власників та користувачів природних ресурсів та земель, які планується  включити до складу проектованого парку.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.