ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

До відома суб’єктів господарювання - власників відходів

26.04.2014 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення  кількості документів дозвільного характеру» від 09.04.2014 № 1193 -VII (надалі - Закон), яким було внесено зміни до Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи». Внаслідок внесення змін призупинено видачу дозволів на розміщення відходів, лімітів на утворення та розміщення відходів та декларацій про утворення відходів.

Натомість суб'єкти  господарювання, у яких загальний показник утворення відходів становить більше 1000 умовних одиниць, зобов'язані отримати у дозвільних органах дозвіл на здійснення операцій у сфері поводження з відходами, а власники відходів, для яких загальний показник утворення відходів буде в межах від 50 до 1000 умовних одиниць, зобов'язані подати декларацію про відходи.

Пунктом 3 Прикінцевих  положень Закону  Кабінету Міністрів України доручено у тримісячний строк з дня набрання чинності  цього Закону забезпечити видання  нормативно - правових актів, передбачених цим Законом, та привести існуючі нормативно-правові акти у відповідність до чинного законодавства.

Таким чином, надання дозволів на здійснення операцій у сфері поводження з відходами та подання декларацій про відходи, у т.ч. на 2015 рік, повинно здійснюватись згідно з вимогами відповідних Порядків (постанов) після затвердження  їх  Кабінетом Міністрів України. На даний час відповідний Порядок не затверджений.

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь у відділ регулювання використання природних ресурсів та екологічної експертизи департаменту за телефоном (0362)22-40-23, контактна особа - Шепелюк  Віталій Сергійович   

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.