ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Підготовка до проведення 16 квітня 2011 р. „Дня довкілля” в області

 

На виконання в області Указу Президента України від 06.08.1998 № 855/98 "Про День довкілля" та окремого доручення Мінприроди України від 29.03.2011 №102-од "Про День довкілля" держуправлінням розроблено доручення Першого заступника голови обласної державної адміністрації від 22.03.2011 № дор.97/01-61/11, яким передбачено 16 квітня 2011 року в області провести заходи з відзначення  „Дня довкілля".

Згідно доручення в районах та містах передбачено розробити плани та провести заходи, присвячені „Дню довкілля", зокрема:

  • благоустрій та озеленення населених пунктів, приведення їх в належний санітарний стан,
  • створення нових лісових насаджень,
  • упорядкування існуючих та створення нових парків, скверів, алей, газонів, квітників, місць відпочинку, висадку окремих дерев та кущів, створення газонів і квітників,
  • очищення від сміття берегів річок та водойм, розчищення та упорядкування джерел, упорядкування сміттєзвалищ,
  • здійснення активних заходів державного і громадського контролю в галузі охорони навколишнього природного середовища (операцій „Первоцвіт-2011", „Нерест-2011", „Тиша в угіддях", „Україна без сміття" тощо).
  • залучити до участі в акції підприємства, установи, організації, навчальні заклади, громадськість, забезпечити проведення інформаційно-просвітницьких заходів (конференцій, семінарів, круглих столів, фестивалів, форумів, екологічних виставок, конкурсів дитячих малюнків тощо)
  • забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації заходів присвячених підготовці та проведенню „Дня довкілля".

На особливому контролі керівництва області знаходиться проведення благоустрою з прибиранням території та приведення в належний санітарний стан території національного історико-культурного заповід­ника „Поле Берестецької битви" у с. Пляшева Радивилівського району Рівненської області. Адже цього року відзначається 360 річниця битви під Берестечком, яка стала одним  з найбільших боїв визвольної війни 1651 року біля містечка Берестечко між Військом Запорозьким під командуванням Богдана Хмельницького з одного боку та армією Речі Посполитої під командуванням Яна Казимира з іншого.

Нині, Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області організовує роботи з благоустрою з приведенням в належний санітарний стан території парку біля Холму Слави в м. Рівне з залученням студентської молоді та громадськості.

Природоохоронна акція проводиться з метою привернути увагу суспільства до екологічних проблем, залучити до природоохоронної роботи якомога більше людей, формування екологічної свідомості і екологічної культури громадян.

В держуправлінні розроблено графік співпраці з головами райдержадміністрацій області начальником держуправління Колодича П.Д., його заступником та начальниками відділів з питань підготовки і проведення Дня довкілля, надаються консультації та допомога в організації заходів.

З метою доведення інформації щодо Дня довкілля до широких верств населення Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в області направлено в обласні газети („Сім днів" та „Вісті Рівненщини") відповідні інформаційні повідомлення. Також розіслано інформації для громадських організацій екологічного спрямування, доведено до відома управлінь та установ області, райдержадміністрації, виконкоми міст обласного значення тощо.

Начальник держуправління охорони навколишнього природного середовища в Рівненській області                             П.Колодич

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.