ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Міжнародна науково-практична конференція з нагоди 15 - річчя Рівненського природного заповідника

 

3-5 липня 2014 року в м. Сарни  відбулась Міжнародна науково-практична конференція з нагоди 15 - річчя Рівненського природного заповідника та 10 - річчя водно-болотного угіддя міжнародного значення  „Торфово-болотний масив Переброди".

Основними питаннями, що розглядались на конференції були: організація та функціонування природоохоронних об'єктів в умовах Полісся, моніторинг та забезпечення водних, лісових та болотних екосистем; вивчення біорізноманіття та антропогенний вплив на природу Полісся, а також еколого-освітня  діяльність та туризм.

Всього у конференції взяли участь близько 168 осіб з 57 державних, нау­ко­вих, природоохоронних та освітніх установ України, Білорусії, Польщі та Словаччини.

За результатами прийнято резолюцію Міжнародної науково-практичної конференції «Природа Полісся: дослідження та охорона» та готується ряд звернень:

- до Міністра екології та природних ресурсів України стосовно погодження створення проектованого національного природного парку «Нобельський» на території Зарічненського району Рівненської області площею близько 27 тис. гектарів, що дасть змогу розширити площу транскордонної природоохоронної території (разом із Національним природним парком «Прип'ять-Стохід», Волинська область України, та Республіканським ландшафтним заказником «Простир», Брестська область Республіки Білорусь) та сприятиме реалізації державної і міжнародної природоохоронної політики, розвитку міжнародного співробітництва та координації природоохоронної діяльності;

- до відповідних органів та установ щодо прискорення процесу передачі земель національному парку «Дермансько-Острозький», що сприятиме збереження природного середовища та його складових, розвитку екологічної освіти і туризму та є необхідною умовою розвитку природно-заповідного фонду України.

 За наданими учасниками конференції результатами досліджень видано збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції «Природа Полісся: дослідження та охорона».

В ході конференції були надані пропозиції активізувати роботу щодо приведення площі природно-заповідного фонду до 15% від площі області, співпраці між освітніми і природоохоронними установами регіону з метою формування спільної стратегії еколого-просвітницької діяльності, а також популяризації еколого-просвітницької діяльності через засоби масової інформації.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.