ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Міжнародний день птахів

Щорічно, 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». В 1906 році було підписано Міжнародну конвенцію з охорони птахів, з того часу 1 квітня - це не лише свято підписання Конвенції, а й - Міжнародний день птахів. Вчені, ще на початку XX століття, говорили про зникнення видів пернатих. За статистичними даними, список пернатих кожного року стрімко поповнюється, на сьогоднішній день зникло понад 160 видів пернатих. Ще 50% птахів знаходяться під загрозою зникнення. Тому, Міжнародний день птахів був ухвалений з метою звернення уваги людства на проблеми збереження пернатих. Ця проблема є актуальною в усіх країнах світу

Підготовка до свята в Україні починається з приходом весни. За звичаєм, в очікуванні птахів на вулицях розвішують шпаківні. Для українців повернення птахів символізує прихід весни, а з нею - і тепла. Цього дня, за традицією, випікали «жайворонків» з тіста і співали святкові пісні. Поряд з тим, програма «Людина і біосфера» проводить всілякі заходи для захисту пернатих. Ще до середини XX століття птахи були під загрозою полювання н% них, то на сьогоднішній день вони зникають від впливу людини на навколишнє середовище. Наприкінці вересня, Міжнародна організація захисту диких птахів, проводить Дні спостереження за птахами, з метою залучення суспільства до проблеми зникнення пернатих. Нині до Червоної книги України занесені 33 види птахів, ще 195 видів налічується в заповідниках.

Рівненський обласний краєзнавчий музей проводить екологічну акцію, присвячену Міжнародному Дню зустрічі птахів 1 квітня об 11:00 на подвір'ї музею. В рамках акції вітальне слово директора музею Булигі О. С.

 

  • - Облаштування шпаківень в парку «Музейний». Шпаківні виготовлені учнями міського колегіуму під керівництвом вчителя з трудового навчання Кремньова С.
  • - Екскурсія по експозиції «Тваринний світ Рівненської області» наукового працівника музею Черепкова В.
 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.