ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

У Мінприроди розпочалося обговорення Національного плану управління відходами

         Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак переконаний, що від успішної реалізації Національної стратегії управління відходами залежить створення нового сектору економіки України. Про це він заявив сьогодні, під час першого засідання робочої групи з питань розроблення Національного плану управління відходами.

       «В Україні неодмінно мають запрацювати європейські принципи поводження з відходами. 26 років найбільшою перешкодою на цьому шляху була відсутність Національної стратегії поводження з відходами. Наприкінці минулого року Уряд України ухвалив довгоочікуваний стратегічний документ. Спільними зусиллями декількох міністерств, міжнародних організацій та громадськості Україна отримала документ, який визначить державну політику у сфері поводження з відходами в найближчі десятиліття», - сказав Міністр.

        Остап Семерак наголосив, що попереду клопітка робота з розробки Національного плану управління відходами, який має визначити конкретні заходи та інструменти реалізації Національної стратегії управління відходами.

«Ми запросили представників бізнес-асоціацій, експертів громадського середовища, міжнародних організацій та обласних адміністрацій, щоб спільно розробити структуру Національного плану управління відходами. Цей документ має визначити конкретні заходи та інструменти реалізації Національної стратегії управління відходами»,- сказав Остап Семерак.

        До 20 лютого Міністерство екології та природних ресурсів України прийматиме пропозиції та зауваження до Національного плану управління відходами на e-mail: bannikova@menr.gov.ua або за телефоном (044) 206 31 65.

        Міністр також закликав представників обласних адміністрацій, експертного та громадського середовища активно брати участь в обговоренні та створенні української системи управління відходами.

        «Ухваливши Національну стратегію ми зробили вагомий крок у вирішенні застарілих проблем сфери поводження з відходами. Наразі ключове завдання - адаптувати її до українських реалій. Ця сфера має всі шанси вже найближчим часом стати інвестиційно привабливою», - сказав Остап Семерак.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.