ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

День працівника природо-заповідної справи

Указом Президента України від 18 серпня 2009 року № 629/2009 «Про День працівника природно-заповідної справи» зазначено, що в Україні встановлене професійне свято – День працівника природно-заповідної справи, яке щорічно відзначається 7 липня. Ініціатива запровадження свята належала Міністерству охорони навколишнього природного середовища України.

Як передумови запровадження цього дня як професійного свята, президентський Указ відзначає вагомий внесок працівників природно-заповідної справи у збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття, розвиток територій та об'єктів природно-заповідного фонду України.

Зокрема, до мережі природно-заповідного фонду Рівненської області станом на 1 липня  2020 року віднесено 315 територій та об’єктів загальною площею 203,6 тис. га, що складає 10,05 % від загальної площі області, в тому числі 28 об’єктів загальнодержавного значення площею 90,3 тис. га та 287 об’єктів місцевого значення площею 113,3 тис. га.

Департамент екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації вітає всіх працівників заповідної справи природоохоронних установ (заповідників, національних парків тощо), науковців та громадських діячів, причетних до становлення заповідної справи на Рівненщині з цим гарним святом, дякує за співпрацю, бажає наснаги та міцного здоровя. 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.