ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Відкриття вольєру тигрів у Рівненському зоопарку

16 вересня 2012 року у Рівненському зоологічному парку відбулось урочисте відкриття вольєру амурських тигрів. В результаті проведених робіт протягом 2011-2012 років територію вольєру тигрів було розширено з 20 до 960 квадратних метрів. Сучасний вольєр побудовано напіввідкритого типу, облаштований електропастухами, зі зручними оглядовими площадками. На даний природоохоронний захід спрямовані кошти обласного природоохоронного фонду (200 тис. грн.) та власні кошти зоопарку (понад 100 тис. грн.). На відкритті були присутні міський голова Рівного, представники держуправління охорони навколишнього природного середовища, місцеві мас-медіа тощо.
Нині пара амурських тигрів з колекції тварин Рівненського зоопарку досягла репродуктивного віку. Тому, завдяки оптимальним умовам утримання тигрів у новому вольєрі працівники зоопарку очікують отримання від них життєздатного та повноцінного потомства.
Амурський тигр (Panthera tigris altaica)– найбільший представник родини кошачих – нині знаходиться на межі зникнення і занесений до Міжнародної Червоної Книги. На Далекому Сході збережено лише 350 диких тигрів цього виду. Інтенсивне скорочення популяції тигрів спричинено винищенням їх браконьєрами, зміною території їх місцяпроживання (внаслідок пожеж та інтенсивних вирубок лісів різко зменшується чисельність копитних – основної здобичі тигрів). Крім того, темпи розмноження тигрів в дикій природі надзвичайно низькі – тигриця народжує малюків лише один раз на три роки, а статевої зрілості тигри досягають у 3-4 річному віці. Тому, утримання та розведення амурського тигра, формування генетично „повноцінної” його популяції є важливим напрямком роботи як Рівненського, так і інших зоопарків задля збереження біологічного різноманіття на землі.
Слід зазначити, що Рівненський зоопарк входить до мережі природо-заповідних об’єктів Рівненщини і має статус державного. В зоопарку утримується близько 180 видів тварин, з них 14 видів – занесено до Червоної книги України, 78 видів до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.
 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.