ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

На Рівненщині відбувся Міжрегіональний семінар «Сприяння розробленню ефективного національного та регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату»

             10-11 жовтня 2012 р. в Рівному відбувся Міжрегіональний семінар «Сприяння розробленню ефективного національного та регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату» для Рівненської, Волинської, Хмельницької, Житомирської та Вінницької областей. Семінар організували Державне агентство екологічних інвестицій України та Регіональне Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. Одним із співорганізаторів семінару виступило Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Рівненській області.
            Метою семінару стало інформування представників місцевих органів влади, науковців та зацікавлених громадських організацій про глобальні, національні та місцеві виклики у результаті зміни клімату. У доповідях звучали тривожні факти: змінюється температурний режим, збільшується кількість та інтенсивність екстремальних метеорологічних явищ, розповсюджуються рослини, які раніше не були характерними для того чи іншого регіону, зростає засоленість грунтів тощо. Отже, які є загрози і ризики для населення та секторів економіки та шляхи їх вирішення детально обговорили на семінарі. Участь у роботі семінару взяли представники обласних державних адміністрацій, державних управлінь охорони навколишнього природного середовища, обласних управлінь водних ресурсів, обласних управлінь агропромислового розвитку, обласного управління житлово-комунального господарства, обласного управління Держземагенства, обласних управління промислового та розвитку інфраструктури, обласних гідрометеорологічних організацій, науковці, представники громадських організацій. Вів роботу семінару Перший заступник Голови Державного Агентства екологічних інвестицій України Варга Іван Іванович.
              Під час роботи семінару було презентовано найкращі міжнародні та національні практики і досвід проведення аналізу та виявлення проблем і викликів у відповідних регіонах України в частині адаптації до змін клімату. Напрацювали пропозиції до Національного плану з адаптації до зміни клімату з урахуванням регіональних особливостей та рекомендації місцевих органів влади для регіональних планів дій з адаптації до зміни клімату.
             Наукові обґрунтування щодо проявів зміну клімату у Рівненській області представили представники Національного університету водного господарства та природокористування Клименко Микола Олександрович та Булакевич Сергій Васильович. Також, своїми напрацюваннями поділився і представники Львівського, Хмельницького та Одеського національних університетів.
             Однією із найважливіших пропозицією семінару є готування фахівців (магістрів) для реалізації заходів з адаптації до зміни клімату.
 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.