ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Всеукраїнський дитячий екологічний форум „Діти за довкілля: Майбутнє обираємо Ми!”

9 жовтня 2013 року у м. Сарни (в приміщенні Сарненської гімназії) в рамках проекту ГЕФ ПМГ „Формування екологічної культури молоді як один з методів боротьби зі зміною клімату" пройшов Всеукраїнський дитячий екологічного форум „Діти за довкілля: Майбутнє обираємо Ми!"

Глобальна зміна клімату - одна з найгостріших екологічних проблем які стоять перед людством. Основною причиною зміни клімату є використання викопного палива та неефективне споживання енергії, що виробляється.

Сьогодні можна зі впевненістю сказати, що значні кліматичні зміни вже відбуваються. Найбільш помітним наслідком зміни клімату є "надзвичайні ситуації" такі як сильні засухи, повені, шторми, урагани, надзвичайно спекотні дні які відбуваються все частіше.

 

Нині необхідно замислитися та зрозуміти, що людство не має права викорис­товувати атмосферу планети для забруднення. І якщо зараз не розпочати активно діяти, то вже незабаром наблизимось до тої межі, коли глобальну зміну клімату зупинити буде вже неможливо і життя на планеті у майбутньому буде під загрозою.

Тому, як ніколи актуальним постає питання адаптації до негативних наслідків зміни клімату як на державному рівні, так і на рівні громад. Як у цьому питанні можуть допомогти учні, громадськість - на своєму, звичайно, рівні.

По - перше - це практичні заходи - посадка дерев, алей, парків, особливо прийняття участі у загальноукраїнських толоках та днях довкілля, які так широко проходять навесні та восени; розчищення русел та берегів річок від мулу та сміття, розчищення та упорядкування джерел, якими так багата наша рідна земля, але більшість з яких занедбані, захаращені.

По- друге (але я б виділив це як основне) - ви - молоде покоління - надія нації, майбутні підприємці, науковці, держслужбовці. Від вашої свідомості і культури залежатиме яким буде наше майбутнє і в якому довкіллі ми будемо жити.

Адже, однією з причин незадовільного стану навколишнього середовища є не лише матеріально-технічні і фінансові нестатки, але й низький рівень екологічної свідомості та культури суспільства в цілому, починаючи від владних структур до пересічних громадян, які дуже поверхнево і спрощено розуміють сучасні екологічні проблеми і шляхи їх вирішення. Тому гарно вчіться, любіть і пізнавайте наш рідний край, його багатство - флору, фауну, ландшафти, вивчайте закони природи, бережіть її у всіх проявах.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.