ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Вікі любить землю

агороджені найкращі фото природи у конкурсі «Вікі любить Землю» 2019

26 жовтня у Києві було нагороджено переможців української частини міжнародного конкурсу фотографій природоохоронних об’єктів та територій для Вікіпедії під назвою «Вікі любить Землю». Було відзначено авторів найкращих десяти світлин загальної номінації та найкращих фото з кожного регіону України; учасників, що зафіксували найбільшу кількість пам’яток; переможців спеціальних номінацій для фотографій з Києва та фотографій з повітря.

Мета конкурсу — створення найповнішої бази фотографій пам’яток природи для ілюстрування Вікіпедії та інших вікіпроєктів. Протягом травня всі охочі могли подати фотографії власного авторства, зроблені у період конкурсу або раніше, після чого журі та оргкомітет визначило переможців у кількох номінаціях. Автори найкращих світлин та найбільш активні учасники отримали цінні призи.

В українській частині «Вікі любить Землю» завантажено майже 10 тисяч фотографій об’єктів та територій природно-заповідного фонду України, на яких зафіксовано 1648 пам’яток. Участь у конкурсі взяли 300 авторів.

 «Цього року у конкурсі взяли участь 37 країн. Це глобальна ініціатива, заснована в Україні; вона сприяє не лише наповненню Вікіпедії та сестринських вікіпроєктів фотографіями пам’яток природи, а й привертає увагу до збереження об’єктів природно-заповідного фонду та має на меті сформувати якнайповнішу базу вільних фотографій пам’яток природи України», — розповів менеджер проєктів ГО «Вікімедіа Україна» Антон Процюк.

Усі світлин завантажено учасниками у Вікісховище на умовах вільної ліцензії Creative Commons Attribution Share-Alike Unported 4.0 чи іншій схожій ліцензії, які дозволяють вільне розповсюдження та використання світлин навіть в комерційних цілях за умови вказування автора та поширення тієї ж ліцензії на похідні твори. Вже понад 350 фотографій ілюструють статті Вікіпедії та інших вікіпроєктів.

Наймайстерніше, за оцінками журі, вдалося зафіксувати місцевості на території Закарпаття, Криму, Івано-Франківської, Рівненської, Миколаївської, Тернопільської, Херсонської, Полтавської, Чернівецької областей та Києва.

У межах проєкту були нагороджені автори найкращих фотографій та автори, що сфотографували найбільшу кількість об’єктів, загалом та за областями.

 До ТОП-10 переможців української частини міжнародного конкурсу фотографій природоохоронних об’єктів та територій для Вікіпедії під назвою «Вікі любить Землю» увійшла фотографія павука-стрибуна у Рівненському природному заповіднику. Ця світлина була обраною найкращою фотографією Рівненської області. Її автором є Дмитро Трофимчук.  

Viki-lubit-Zemlyu_pauk.jpg

Найкращі десять світлин наводяться нижче.

10 найкращих світлин загальної номінації подано нижче та доступні за посиланням: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Earth_2019_in_Ukraine/Top-10.

Детальна інформація, а також фото-переможець з вашої області у прикріплених файлах.
Усі фото можна завантажити тут: https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Earth_2019_in_Ukraine/Top-10
Пост на Фейсбуці із усіма найкращими фото тут: https://www.facebook.com/pg/wle.ua/photos/?tab=album&album_id=1141471562715708  

Про конкурс:

«Вікі любить Землю» — це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, який був започаткований в Україні у 2013 році; цього року у ньому беруть участь 37 країн. Усього за всю історію конкурсу учасники сфотографували понад три тисячі об’єктів та територій природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 80 тисяч фотографій. Метою конкурсу є створити якомога повнішу базу вільних фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду на території України для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів. Детальну інформацію про конкурс можна дізнатися на веб-сайті: http://wikilovesearth.org.ua/.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням Фонду Вікімедіа в Україні і займається популяризацією вікіпроєктів Фонду Вікімедіа, найвідомішим серед яких є Вікіпедія, залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.