ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Круглий стіл щодо повоження з відходами

28.11.2019 р. в Майстерні міста Рівне (вул. Лермонтова, 6) проведено круглий стіл «Чисте довкілля - здорове життя: важливість сортування відходів як запорука екологічної безпеки» в рамках Проекту Стратегії розвитку Рівненської області до 2027 року.

На заході виступив директор департаменту екології та природних ресурсів Захарчук В.В щодо змін та реформи у галузі охорони довкілля, які відбуваються в Україні сьогодні, відповідно до євро інтеграційних зобов’язань, зокрема, положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, наближення екологічного законодавства та політики України до норм та стандартів ЄС у сфері охорони довкілля. На вимогу Національної стратегії управління відходами та Національного плану управління відходами до 2030 року в області розпочата робота над Регіональним планом управління відходами. Створено робочу групу з розроблення Регіонального плану управління відходами в області до 2030 року, до якої включені представники усіх районів та міст обласного значення, профільних управлінь та департаментів. На даний час проводиться збір та узагальнення даних наданих членами робочої групи, здійснюється аналіз поточної ситуації у сфері поводження з відходами в регіоні. При підготовці Регіонального плану управління відходами будуть розглянуті і використані конструктивні пропозиції, інноваційні ідеї громадськості, бізнесових кіл та інших зацікавлених установ.

У роботі круглого столу також приймали участь представники структурних підрозділів Рівненської ОДА, а саме: департаменту екології та природних ресурсів, департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності, департаменту економічного розвитку і торгівлі., департаменту агропромислового розвитку, управління освіти і науки, управління культури і туризму, управління охорони здоров'я.

У засіданні працювали й представники інститутів громадянського суспільства Рівненщини, а саме: громадської ради при Рівненській ОДА, молодіжної ради при Рівненській ОДА, громадської ради при Рівненській РДА, координаційної громадської ради Рівненської області, громадських організацій, голови правлінь ОСББ, представники ОТГ, науковці НУВГП, підприємці, посадовці, депутати, представники місцевих ЗМІ.

Цей захід сприяє старту для написання стратегії поводження з побутовими відходами у Рівненській області за принципом «нуль відходів». Основними засадами стратегії є мінімізація сміття, роздільний збір та управління відходами, а також запуск проектів для компостування харчових відходів та відновної біомаси (зеленої органіки). Також, круглий стіл буде початком старту до залучення інвестицій у галузь переробки і утилізації відходів, та створенню нових робочих місць в області. Крім того, однією із ключових цілей стратегії - є максимальна мінімізація вивезення всіх видів відходів на полігони в Рівненській області.

krugliy_stil_vidhodi.jpg 

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.