ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Зустрічі громад з експертами Проекту «Полісся - дика природа без кордонів»

22-23 січня 2020 року у смт Рокитне, м. Сарни та смт Зарічне відбулись робочі зустрічі з ознайомлення громад Рокитнівського, Сарненського, Дубровицького, Володимирецького та Зарічненського районів Рівненської області з проектом «Полісся - дика природа без кордонів», обговорено пропозицію створення україно-білоруського транскордонного біосферного резервату «Прип’ятське Полісся» в межах проектного регіону, означено склад робочих груп на місцях; збір інформації про історико-культурні та природні цінності території; погодження  конкретних заходів на 2020 рік.

У заходах приймали участь директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Захарчук Володимир і представники природоохоронних установ – Рівненського природного заповідника та національного природного парку  „Нобельський”.

В ході зустрічі представники Проекту – Українське товариство охорони птахів – ознайомили учасників заходів з поняттям біосферного резервату і як він працює, інформацією про проект «Полісся  дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших у Європі природних регіонів»,  пропозицією та процедурою створення транскордонного біосферного резервату «Прип’ятське Полісся» тощо.

До відома: даний проект реалізується за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства та Програми вразливих ландшафтів.

Головна мета Проекту – створити в одному з найбільших природних районів у центрі Європи природну систему, екологічно спроможну формувати ландшафт та забезпечувати ефективну охорону біорізноманіття. Одним із ключових проектних завдань є створення на території Прип’ятського Полісся транскордонного українсько-білоруського біосферного резервату. В Українській частині – це прикордонні з Білоруссю райони Житомирської, Рівненської і Волинської областей.
 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.