ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Триває таксація мисливських тварин

У зимовий період (січень-лютий) проводиться таксація (облік) копитних та пушних мисливських тварин у мисливських угіддях області.

Даний захід обовязково проводиться мисливськими господарствами, користувачами мисливських угідь щорічно, після закінчення мисливського сезону, відповідно до ст. 30 Закону України „Про мисливське господарство та полювання”.

Заходи з підрахунку можна проводити різними методами - шляхом спостереження за рухом тварин, шумовим прогоном, підрахунком слідів на сніговому покрові та опитуванням жителів, які мешкають поблизу мисливських угідь. Останнім часом до таксації залучають безпілотні літаючі апарати (квадрокоптери).

Цього року проводити таксацію трохи складніше через те, що в період її проведення відсутній сніговий покрив, а на землі „читати” сліди, залишені тваринами, значно важче.

Зокрема, у січні 2020 року спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації взяли участь у таксації (обліку) мисливських тварин у мисливських угіддях Костопільського, Рівненського, Сарненського, Дубровицького районів. Переважно відмічено такі мисливські тварини, як кабан, козуля, лань, заєць-русак тощо.

До відома: таксація – це комплекс заходів, направлених на визначення кількості диких тварин та птиці на певній території мисливських угідь. Облік проводиться з метою визначення видового складу, встановлення місця проживання тварин, їх міграції, територіального розміщення чисельності в різних районах мисливських угідь.

За результатами таксації складають відповідні акти та визначають ліміти на добування тварин у наступному мисливському сезоні. На підставі результатів таксації оцінюється та планується діяльність, визначаються норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини визначається динаміка чисельності тварин.

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.