ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Уряд схвалив створення національного природного парку «Пуща Радзівіла»

Кабінет Міністрів України на засіданні 17 лютого 2021 року схвалив проєкт Указу Президента України «Про створення національного природного парку «Пуща Радзівіла».

Національний природний парк площею 24265,307 га розташований на території Сарненського району Рівненської області. Його природні комплекси та об’єкти українського Полісся мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову та освітню цінність, що буде сприяти розвитку туризму на Рівненщині.

До території нацпарку погоджено передати землі :

  - 22427,1588 га земель лісогосподарського призначення, з яких 16299,9549 га вилучають у ДП "Рокитнівське лісове господарство" та 6127,2039 га у ДП "Остківське лісове господарство";

  - 1823,4 га земель запасу водного фонду, лісогосподарського, природно-заповідного та іншого призначення;

     -  14,7482 га земель запасу сільськогосподарського призначення.

Територія майбутнього парку розташована в басейні річки Ствига, до якої входять типові та малорозповсюджені для Полісся природно-територіальні та ландшафтні комплекси, в основі яких цінні водно-болотні угіддя, озера та ставки. На цій території мешкає багато представників фауни з Червоної книги України, зокрема, лось європейський, журавель сірий, чорний лелека тощо. Крім того, тут зростає Юзефінський дуб, який є одним зі найстаріших в Україні.

Національний природний парк «Пуща Радзивіла» підпорядковуватиметься Міндовкіллю України. 

«Пуща Радзивіла» стане третім національним парком у Рівненській області і збільшить природно-заповідний фонд області на 1%. Він приєднається до двох наявних національних природних парків в області – «Дермансько-Острозького» і «Нобельського».

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.