ГОЛОВНА
Останні події
Прес-релізи Зворотній зв’язок Контакт Про нас

Останні події

Конкурс фотографій "Вікі любить Землю"

П'ятий фотоконкурс «Вікі любить Землю»

1 травня 2017року розпочнеться п'ятий конкурс фотографій природних пам'яток України «Вікі любить Землю», що має на меті поповнення Вікіпедії та інших інтернет-проектів Фонду Вікімедіа фотографіями природоохоронних територій світу, створення найповнішої бази фотографій пам'яток природи і об'єктів природно-заповідного фонду України, а також для привернення уваги до проблем захисту навколишнього середовища,

 «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) - міжнародний фотоконкурс, метою якого є збір фотографій природних пам'яток під вільною ліцензією, для того, щоб цими світлинами можна було ілюструвати статті у Вікіпедії та інших вікіпроектах.

 «Вікі любить Землю» вперше було проведено в 2013 році в Україні, у 2014 році до нього долучилося 16 країн світу, у 2015 - понад 25, у 2016 році конкурс проходив у 24 країнах, у 2017 році очікується участь 26 країн.

 

 Усього за чотири роки українського конкурсу, учасники сфотографували 2962 об'єктів природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 47 тис. фотографій. Але ще близько 70% об'єктів, зазначених у конкурсних списках, не мають ілюстрації для Вікіпедії.

 

 Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу і завантажені протягом визначеного періоду часу у Вікісховище (Wikimedia Commons).

 

 За результатами оцінок журі буде визначено переможців основних номінацій — «Найкраще фото», «Найбільша кількість сфотографованих об'єктів», а також у кількох спецномінаціях. Автори найкращих світлин та чисельних внесків будуть нагороджені цінними призами.

 

 Десять найкращих світлин українського етапу потраплять до міжнародного конкурсу. У вересні 2017 року буде визначено міжнародних переможців «Вікі любить Землю».

 

Організатором та ініціатором міжнародного проекту є ГО «Вікімедіа Україна».

 Регламент конкурсу https://ua.wikimedia.org/w/Вікі любить Землю 2017/Регламент

Інфографіка «Як взяти участь» https://commons.wikimedia.org./wiki/File:WLE-How-To-ukr.jpg

 
   
   
головна | останні події | прес-релізи | зворотній зв’язок | контакт | про нас
Copyright © 2006-2024 Державне управління охорони навколишнього природного середовища
в Рівненській області. Development by Freesia 2007.